Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

laserbehandeling

Wat is een Picolaser?

Tattoo verwijderen picolaserSinds 2013 is er een nieuw soort laser voor het verwijderen van tatoeages, de picolaser. De Picolaser is een “picoseconde laser”, die korte laserpulsen in de huid schiet in slechts een triljoenste van een seconde. Een tattoo verwijderen kan nu plaatsvinden in veel minder behandelingen. Dit komt omdat de inktdeeltjes in veel kleinere deeltjes worden vergruisd en worden hierdoor makkelijker natuurlijk afgevoerd.

Hoe werkt een picolaser?

Door de pulsduur te verkorten van een nanoseconde naar een picoseconde en door het verhogen van de energie, ontstaat er een mechanische reactie. De mechanische reactie (schokgolf) verpulvert de inktdeeltjes in de tatoeage in vele malen kleinere deeltjes dan voorheen mogelijk was met een Q-switched laser, yag laser of Rubylaser. Het lichaam kan die hele kleine inktdeeltjes veel sneller op een natuurlijke wijze afvoeren. Daarnaast hebben de Picolasers het voordeel dat er door de mechanische energie bijna geen warmte meer in de huid waarneembaar is en hierdoor is de kans op verbranding van de huid of pigmentverschuivingen te verwaarlozen.

PicoSure, PicoWay of PicoPlus4?

Alle klinische onderzoeken wijzen uit dat een tattoo verwijderden met een pico laser de beste, veiligste en snelste methode is. Maar wat is nu het verschil tussen de verschillende picolasers en welke is nu het meest geschikt om jouw tatoeage te verwijderen?

De eerste picolaser in 2013 was de picosure. De picosure is een Picolaser die werkt met een enkele lichtkleur: de Alexandrite 755nm. In 2015 kwam er een nieuwe pico laser, de picoway. De picoway is weer wat sterker en sneller dan de picosure. Omdat de picoway is voorzien met 2 lichtkleuren op 1064NM en 532NM kunnen donkere en rode tatoeages beter en veiliger worden behandeld. Toen was er in 2017 de PicoPlus4! De Picoplus4 is de nieuwe generatie picolasers. Deze pico laser is weer nog sneller en sterker dan de bestaande picolasers. Ook kan er met deze pico laser gewerkt worden met 4 lichtkleuren, namelijk 1064NM, 660NM, 595NM en 532NM. Zo kunnen de juiste lichtstralen worden ingezet om jouw tattoo nog beter en sneller te kunnen verwijderen.

Prijzen tattoo verwijderen met Picolaser

Let op! Zorg ervoor dat je zeker weet dat je ook echt wordt behandeld met een picolaser. Een picolaser kost enkele tonnen, kleine praktijken of beautysalons kunnen dit niet betalen. Wel zeggen ze soms dat ze je met een picolaser behandelen of met een apparaat dat volgens hun net zo goed is. Na een paar behandelingen zul je zien dat je veel meer behandelingen nodig hebt en dat in de meeste gevallen de tattoo niet helemaal verwijderd kan worden en dat er in sommige gevallen nog littekens zichtbaar zijn. Prijzen tattoo laseren

Belangrijk bij tattoo verwijderen is:picolaser Tattoo verwijderen
Heeft de kliniek jarenlange ervaring met verschillende laserapparatuur?
Werkt de kliniek in een schone hygiënische ruimte?
Is de behandelaar KP-geregistreerd?
Word je behandeld met een echte picolaser?
Controleer dit wanneer je een tatoeage met een laser laat verwijderen.