Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

laserbehandeling

Q-switched laser | Nd:Yag laser

Q-switched laserWat zijn nu de verschillen tussen een Q-switched laser en een picolaser? Tien jaar geleden werd er bij het verwijderen van tatoeages gebruik gemaakt van de Rubylaser met een lichtkleur van 694NM of een Alexandrite laser met een lichtkleur van 755NM. De Q-switched laser is een Yag Laser die beschikt over 2 lichtkleuren namelijk 1064NM en 532nm. Een andere naam voor de Q-switched laser is ook wel Nd: Yag laser of Q plus Laser.

De Q-switched laser heeft als voordeel dat de lichtkleur van 1064NM bij donkere tatoeagekleuren dieper in de huid doordringt en de tatoeage sneller kan worden verwijderd. Met de lichtkleur 532NM zijn tatoeages met roodtinten erg goed te behandelen. Met een Q-switched Yag laser zijn de tatoeages met de kleuren blauw en groen niet of niet goed te behandelen. Door naast de Q-switched Yag laser ook een laser te gebruiken die goed reageert op de kleuren blauw en groen zoals een Alexandrite laser met 755NM of de Ruby 694NM laser is dit probleem verholpen.

Q-switched laser of toch een pico laser?

In 2013 is men in staat geweest om de tijdsduur van de lichtpuls te verkorten van een nanoseconde naar een picoseconde. De Picosure picolaser was geboren. Omdat een picolaser gebruik maakt van een veel kortere en krachtigere puls kan de tatoeage veel sneller worden verwijderd. Ook is er hierdoor bijna geen kans meer op een verbranding. In 2017 is de PicoPlus4 op de markt, deze picolaser beschikt over 4 lichtkleuren, zo kunnen tatoeages van alle kleuren nog beter en sneller worden verwijderd!

Hoeveel behandelingen heb je nodig met een Q-switched laser?

Houd er rekening mee dat er tussen de 10 en 16 behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen moet er minimaal 10 tot 14 weken zitten. Als je je laat behandelen met een picolaser in plaats van een Q-switched laser, dan kan je het aantal behandelingen en de tijd dat tussen de behandelingen zit halveren. Dit komt omdat de inktdeeltjes in veel kleinere stukjes worden vergruisd. Deze deeltjes worden veel sneller door je lichaam verwijderd.

Prijzen tatoeage verwijderen met een Q-switched laser

Tussen de Q-switched lasers is er altijd veel kwaliteitsverschil geweest. Prijzen om een tattoo te verwijderen verschillen niet alleen daarom zoveel veel van elkaar. Ook de ervaring van de laserspecialist is erg belangrijk. Let daarom op! Ga altijd na of degene die jouw tatoeage gaat verwijderen ook geregistreerd staat in het kwaliteitsregister paramedici. Prijzen tatoeage verwijderen